skip to Main Content

Obavijest – edukacije

Ovim putem želimo da Vas obavijestimo da Udruženje internih revizora u BiH, priznatog kao Institut internih revizora u BiH kod IIA Global (u daljem tekstu: Institut), u narednom periodu organizuje sljedeće edukacije:

Radionica „Proces obavljanja interne revizije – praktični primjeri ” – 07.09.2018. godine,  Sarajevo.

Ova Radionica je namjenjena učesnicima koji su u postupku sticanja zvanja „ovlašteni interni revizor”, radno angažovanim internim revizorima, te ostalim zainteresiranim učesnicima. Prepoznali smo potrebu da našem članstvu, kroz ovakve Radionice ponudimo dodatna neophodna znanja kako bi planiranje, provođenje revizije, pisanje izvještaja, davanje preporuka bilo u skladu sa standardima, zakonskim okvirom i najboljom praksom interne revizije. Predavači na Radionici su naši dugogodišnji iskusni članovi.

Radionica „Provođenje eksterne ocjene kvaliteta interne revizije” – 14. i 15.09.2018. godine, Banja Luka.

Svjetski institut (IIA Global), kao vlasnik i autor Priručnika za procjenu kvaliteta rada interne revizije, koji se kao takav primjenjuje u cijelom svijetu je dao saglasnost da naš Institut samostalno, na lokalnom jeziku i uz domaće predavače, organizuje ovu Radionicu. Inače, ovo je prva Radionica u regionu koja se ovako organizuje. Učešće su najavile i kolege iz susjednih Instituta, što cijenimo da je dobar put da naš Institut postane regionalno prepoznatljiv za ovaj vid neophodne edukacije internih revizora.

Edukacija polaznika organizuje se u vidu dvodnevne radionice, koja bi trebala polaznicima pružiti dodatna znanja iz oblasti samoprocjene i eksterne potvrde ocjene kvaliteta interne revizije, te omogućiti praktičnu primjenu alata koji su sastavni dio sveobuhvatne metodologije za provođenje procesa ocjene kvaliteta interne revizije. Polaznici radionice će imati priliku da uz asistenciju  domaćeg ekspertskog edukacijskog tima na lokalnom jeziku, osim teoretskih steknu i praktična znanja, koristeći prateće alate.

II. Regionalna konferencija internih revizora “Interna revizija u javnom sektoru”  – 18. i 19.10.2018. godine  – Novi Sad.

Kao jedan od rezultata dugogodišnje uzajamne saradnje sa Institutitma interne revizije u Hrvatskoj i Srbiji je organizacija Regionalne konferencije s ciljem razmjene iskustava i praksi iz oblasti interne revizije sa akcentom na javni sektor.

Ideja za organizaciju ove Konferencije je proistekla iz činjenice da je zakonska regulativa u oblasti interne revizije u našoj i susjednim zemljama gotovo harmonizirana, uz zajedničku primjenu Međunarodnih standarda, te daje mogućnost za uzajamnu saradnju, razmjenu iskustava, obradu aktuelnih  tema  i njihovu primjenu u praksi.

Naš Institut je prošle godine bio domaćin 1. Konferencije. Ove godine, domaćin Konferencije je Udruženje internih revizije Srbije – IIA Srbija.  Naš Institut će na ovoj Konferenciji učestvovati sa dva predavača i moderatorom, te kolektivnom organizacijom prisustva članstva.

Komentariši

Back To Top